طرز تهیه نان خانگی با تنورحبیب

habibn habibn
142 بازدید

در مقدمه باید گفت تنور گازی حبیب

وسیله پرکاربرد و مورد نیاز هر خانه و منزلی است که با آن می توانید انواع غذاها و نان ها را پخت کنید و لذت ببرید .همانطور که می دانیم نان یکی از اصلی ترین خوراکی هایی است که در ایران از زمانهای قدیم استفاده می شود و ارزش غذایی زیادی در سبد خوراکی های ما ایرانی ها دارد و آن را بعنوان یک غذای اصلی می توان حساب کرد و حالتی پیدا کرده است که بدون خوردن آن انسان احساس سیری نمی کند و دائما گرسنه است.

فروشگاه تنور حبیب

http://tenorhabib.ir/

مواد لازم:

آرد:۳ لیوان

نمک:۱ قاشق چایخوری

پودر خمیر مایه:۱ قاشق غذاخوری

شکر:۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه :نصف قاشق چایخوری

آب ولرم: یک و یک چهارم لیوان

سیاه دانه: مقدار کافی

۱*ابتدا و برای شروع کار ۱ قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه را داخل یک ظرف گود می ریزیم و به آنها ۱ قاشق غذاخوری شکر و ۱ قاشق چایخوری نمک و نصف قاشق چایخوری زردچوبه و ۳ لیوان آرد الک شده اضافه می کنیم و مواد را خوب مخلوط می کنیم. یعنی همه مواد بجز آب و سیاه دانه را داخل یک ظرف می ریزیم و آنها را با هم مخلوط می کنیم.

۲*سپس وسط مواد مخلوط شده مرحله قبل را گود می کنیم و یک و یک چهارم پیمانه آب را داخل قسمت گود شده می ریزیم و شروع به هم زدن مواد می کنیم و مواد را قاطی می کنیم تا خمیر حاصل شود. اگر خمیر نان به دست آمده حالت خشک داشت باید یک مقدار بیشتر آب به آن اضافه کرد و اگر خمیر حالت چسبنده داشت می توان با ریختن مقدار بیشتری آرد چسبندگی خمیر را رفع کرد. پس به طور کلی باید خمیر حالتی داشته باشد که به دست نچسبد و کاملا لطیف باشد.

۳*سپس در ادامه کار روی خمیر تهیه شده در مرحله قبل را با حوله و یا با پارچه می پوشانیم و آن را داخل یک ظرف می گذاریم و به خمیر برای مدت یک ساعت داخل محیط اتاق استراحت می دهیم تا حجم مواد ما دو برابر شود.

۴*سپس در ادامه کار بعد از استراحت خمیر را به چونه و به ۸ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و روی آنها را دوباره پوشانیده و به خمیر ها برای مدت ۲۰ دقیقه دیگر در محیط اتاق استراحت می دهیم تا حجم خمیر ما بیشتر شود. سپس خمیر را روی یک سطح صاف با وردنه که به آن آرد زده ایم به ضخامت خیلی کم و به قطر تقریبی ۲۰ سانتی متر باز و پهن می کنیم و روی آن را مقداری سیاه دانه می ریزیم و با کمک چنگال خمیر را سوراخ سوراخ می کنیم و روی آن طرح ایجاد می کنیم.

۵* در این مرحله تنور حبیب را روشن کرده و میگذاریم داخل تنور یعنی چدن گرم شود .سپس یک چونه از خمیر نان تهیه شده را روی چدن پهن میکنیم و وقتی روی خمیر حباب ایجاد شد یعنی کار پختن نان را درست انجام داده ایم و وقتی نان پخت و طلایی شد آن را برمیداریم و بقیه خمیر ها را نیز به این صورت می پزیم و روی آنها را می پوشانیم تا خشک نشوند.

۶*سپس وقتی نان آماده شد آن را همراه برای وعده غذایی صبحانه و یا برای شام همراه با غذاهای مختلف میل می کنیم. نوش جان

دسته بندی پخت انواع نان
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10+ محصولات
7+ سفارشات تکمیل شده
2+ کاربران
35+ مطالب وبلاگ
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت