بهترین و عالی ترین نوع تنورهایی که برای پخت نان در منزل به کار می رود ، تنورهای ساخت گنبد صنعت است ، این تنورهای گازی که در سراسر ایران مورد توجه و خرید قرار گرفته شده در نوع و نمونه خود بی نظیر است ، محصولات گنبد صنعت با پست و باربری به سراسر ایران ارسال می گردد ، مشتری های عزیز شما می توانید انواع مدل تنور و ساج برای پخت نان با سایز های متفاوت را در سایت www.tenorhabib.ir انتخاب و خریداری نمایید.
نان کماج یک نان تبریزی است که برای صبحانه و عصرانه مناسب است. این نان را به سادگی در منزل با تنور حبیب میتوانید تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. برای تهیه نان کماج به مواد زیر نیاز دارید:
نان کماج و تنور حبیب
آرد نان فانتزی یا گنبد قوی | ۶ الی ۷ پیمانه حدودی |
تخم مرغ | ۲ عدد |
خامه صبحانه | ۵۰ گرم |
شیر ولرم | یک دوم پیمانه |
روغن مایع | ۱۰۰ گرم |
شکر | ۲۰۰ گرم |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق سوپ خوری |
آب ولرم | ۱ پیمانه |
بهبود دهنده | ۱۵ گرم |
نمک | یک دوم قاشق چای خوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
عسل | ۱ قاشق چای خوری |
کنجد | به مقدار لازم |
- همه مواد نان کماج رو از قبل در دمای محیط قرار بدین تا هم دما با محیط باشند.
و مخلوط کنید در ظرف رو بپوشونید و ده دقیقه استراحت بدین تا خمیر مایه عمل بیاد.
درجه آبی که برای عمل اومدن خمیر مایه استفاده میشه باید حدود سی و پنج الی چهل درجه باشه اگه به دماسنج مایعات دسترسی ندارین نوک انگشت تون رو داخل آب بزنید دمای آب باید به قدری باشه که گرمای آب رو کاملا حس کنید اما دستتون نسوزه و بتونید داخل آب نگهش دارید.
اگه دمای آب بیشتر از حد لازم باشه خمیر مایه از بین میره و اگه دمای آب کم تر از حد لازم باشه خمیر مایه شروع به فعالیت نمیکنه
خمیر مایه از شکر اضافه شده به آب ولرم تغذیه میکنه و شروع به فعالیت میکنه.
- و شیر ولرم و خامه صبحانه را اضافه کنید (خامه طعم و بوی خاصی به نان میده و باعث میشه نان حالت نرم و پفی داشته باشه پس اون رو جایگزین نکنید).
روغن مایع رو به تخم مرغ اضافه کنید و با همزن دستی به خوبی مخلوط کنید تا یکدست بشه. و بعد خمیر مایه عمل اومده رو به این مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه حالا شروع به اضافه کردن آرد الک شده کنید و همراه با آرد بهبود دهنده اضافه کنید.
و نمک رو هم به مخلوط اضافه کنید بهبود دهنده باعث افزایش ماندگاری نان میشه و همینطور تقویت کننده آرد هست که میتونید از لوازم قنادیها تهیه کنید و اگه نداشتین قابل حذفه اما کیفیت نان کمی افت پیدا میکنه.
و با قاشق هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کنه. وقتی هم زدن با قاشق دشوار شد قاشق رو کنار بذارین و از دست برای مخلوط کردن آرد با خمیر استفاده کنید.
آرد رو کم کم اضافه کنید تا در نهایت خمیر لطیف و نچسبی به دست بیاد.
همچنین باید از زیاد از حد اضافه کردن آرد و سفت کردن خمیر پرهیز کنید چون کیفیت نان رو به شدت کاهش میده خمیر هر چه لطیف تر باشه نان با کیفیت تره.
به این نکته بسیار مهم هم توجه داشته باشید که آرد شیرینی پزی برای پخت نان مناسب نیست و باید از لوازم قنادی ها آرد قوی مخصوص نان تهیه کنید برای این نان آرد نان فانتزی با آرد گنبد قوی مناسبه.
وقتی خمیر حاصل شد اون رو به خوبی و با جون و دل به مدت پانزده دقیقه روی صفحه کار ورز بدین، ورز دادن خمیر در کیفیت و لطافت نان تاثیر زیادی داره.
خمیر رو با قسمت انتهایی دست ورز بدین و به هیچ عنوان چنگ نزنید چون چنگ زدن باعث میشه خمیر چسبنده تر بشه و آرد بیشتری بخواد و در نهایت خمیر سفت و نان بی کیفیت بشه اگه احساس کردین موقع ورز دادن، خمیر به صفحه کار میچسبه خیلی کم و در حد یک پنس آرد روی صفحه کار بریزین.
خمیر رو بعد از ورز دادن داخل ظرف مناسبی قرار بدین.
میزان آرد مورد استفاده در نان مشخص نیست چون میزان جذب آب آرد های مختلف با هم تفاوت داره بنابراین باید آرد رو کم کم اضافه کنید و ممکنه همه آرد مصرف بشه یا اضافه بیاد. اول نصف آرد رو اضافه کنید.
و روی ظرف سلفون بکشید و روی اون رو بپوشونید و اجازه بدین بیست دقیقه استراحت کنه و بعد مجددا پف خمیر رو بگیرین و کمی ورز بدین تا هوای داخل خمیر خارج بشه و خمیر رو به چونه های صد گرمی تقسیم کنید.
برای وزن کردن خمیر از ترازو استفاده کنید و اگه ترازو نداشتین به صورت چشمی اندازه بگیرین تا اندازه چونه های خمیر یکسان باشه هر کدوم از خمیر های صد گرمی رو داخل دست چونه کنید و داخل سینی فر که با کاغذ روغنی پوشیده شده ( اگه کاغذ روغنی ندارین داخل سینی رو با روغن جامد چرب کنید و بدون کاغذ روغنی مورد استفاده قرار بدین).
با فاصله بچینید روی سینی رو با یک نایلون بپوشونید و حدود یک ساعت استراحت بدین تا حجم چونه های خمیر بیشتر بشه (اگه در مدت یک ساعت چونه ها تغییر حجم ندادن میتونید نیم ساعت دیگه هم صبر کنید).
برای آماده کردن رومال خمیر زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا کنید و زرده رو با عسل مخلوط کنید (به جای عسل از شربت بار یا شیره انگور هم میتونید استفاده کنید و دلیل استفاده ازش اینه که باعث ایجاد رنگ تیره روی نون میشه) و یک قاشق چای خوری از سفیده رو هم بهش اضافه کنید (این کار اختیاریه) مواد رو کاملا مخلوط کنید تا یکدست بشه.
بعد به کمک قلمو از رومال روی خمیر های استراحت کرده بزنید توجه کنید که فقط باید روی قسمت نوک چونه ها رو به رومال آغشته کنید و بعد به دلخواه روی اون کنجد بپاشید.
سینی رو داخل تنور از قبل گرم شده با به مدت حدودی بیست الی سی دقیقه بپزید
در آخر اگه روی نان ها به خوبی رنگ نگرفته بود میتونید برای چند دقیقه گریل یعنی شعله بالایی تنور رو هم روشن کنید.
بعد از پخت سینی رو از فر خارج کنید و اجازه بدین نان ها خنک بشن و بعد از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف دربسته نگهداری کنید که خشک نشه.
برای سفارش www.tenorhabib.ir یا ۰۹۳۹۴۷۹۳۹۲۸ تماس پیدا کنید و هماهنگ کنید.