طرز پخت نان روغنی

habibn habibn
1,338 بازدید

همانطور که میدانید نان روغنی یکی از انواع نان های خوشمزه ای است که بعد از نان لواش، پخت آن در بین ایرانیان رایج است و بیشتر مردم ایران در ماه مبارک رمضان عادت دارند آن را برای افطاری خود تهیه کنند. نان روغنی تبریز از مشهورترین این نان ها می باشد و در زبان ترکی به آن یاغلی چورک و یاغلی کوکه می گویند. درست است که می توان این نان را بدون دردسر و بدون هیچ زحمتی از نانوایی ها خرید اما درست کردن این نان با تنور حبیب به صورت خانگی طعم و لذت خاص خودش را دارد.

نان روغنی و پخت آن در تنور حبیب

مواد لازم نان روغنی تبریز
آرد نانواییدو و نیم لیوان
شیر ولرم۱ لیوان
شکر۱ قاشق غذاخوری
روغن مایعیک چهارم لیوان
پودر خمیر مایه۱ قاشق مرباخوری
کره۲۵ گرم
نمک۱ قاشق چایخوری
زردچوبهبه دلخواه

برای درست کردن نان روغنی ساده و خوشمزه در منزل با تنور گازی حبیب، ابتدا خمیر مایه را به عمل می آوریم. برای این کار در یک ظرف شکر + خمیر مایه و نصف شیر را می ریزیم و کمی هم می زنیم. بعد درب ظرف را می گذاریم و به مدت ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا خمیر مایه به عمل آید.

در یک ظرف بزرگتر باقی مانده شیر + کره نرم شده + روغن مایع + نمک + زردچوبه را می ریزیم و همه مواد را باهم مخلوط می کنیم. سپس خمیر مایه به عمل آمده را اضافه می کنیم.

در ادامه آرد الک شده را به تدریج و کم کم اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. توجه کنید آرد را باید به اندازه اضافه کنید و سعی نکنید چسبندگی خمیر را با اضافه کردن آرد از بین ببرید چون در این صورت نان ها خشک می شوند. پس حسابی ورز بدهید و مدام به سطح کار بکوبید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.

در این مرحله یک ظرف دیگر را چرب می کنیم و خمیر را به ظرف چرب شده انتقال می دهیم و روی آن را می پوشانیم تا خمیر به مدت یک ساعت در جای نسبتاً گرم استراحت داشته کند.

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، پف آن را با ورز دادن می گیریم و از خمیر به اندازه چانه نان برمی داریم و با کمک وردنه چانه ها را کمی باز می کنیم. با چنگال یا درب بطری نوشابه یا هر چیز دیگری که دم دستتان باشد شروع به مهر زدن کنید (همانند نانوایی ها) و بعد آن ها را به سینی فر از قبل چرم شده انتقال بدهید. برای من ۶ عدد نان شد.

بعد از اینکه همه چانه ها را باز کردیم و مهر زدیم روی آن ها را با دستمال می پوشانیم تا این بار خمیر به مدت ۲۰ دقیقه استراحت داشته باشد. در این مدت زمان رومال را آماده می کنیم.

برای رومال در یک کاسه مناسب یک عدد زرده تخم مرغ + یک قاشق مرباخوری شیر + کمی زعفران دم کرده را باهم مخلوط می کنیم و بعد روی نان ها را بعد از استراحت دوم رومال می کنیم. در صورت تمایل کمی هم کنجد روی نان ها بپاشید.

حالا نان ها را برای پخت داخل تنورگازی که از قبل روشن کردیم و به خوبی گرم شده است به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه می گذاریم تا بپزند. در انتهای پخت یکی دو دقیقه گریل شعله بالا را روشن می کنیم تا روی نان ها طلایی شود. حتما ظرفی حاوی آب داخل فر قرار بدهید. این کار در لطافت و نرمی نان ها خیلی مفید است.

در انتها برای ثبت و سفارش تنورحبیب دو راه دارید:

رفتن به سایت www.tenorhabib.ir یا زنگ زدن به شماره ۰۹۳۹۴۷۹۳۹۲۸

دسته بندی پخت انواع نان
اشتراک گذاری

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

10+ محصولات
7+ سفارشات تکمیل شده
2+ کاربران
35+ مطالب وبلاگ
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت